2024. május 6. - Ivett, Frida

Önmagát megsemmisítő vakcina

Új típusú, a szervezetben önmagát megsemmisítő vakcinát fejlesztettek ki amerikai kutatók. Genetikailag módosított szalmonellabaktériumot használtak hordozónak, amelybe egy kis darabot helyeztek el a streptococcus baktérium genetikai állományából.
2008. július 8. kedd 14:43 - Hírextra
Tudatják a Proceedings of the National Academy of Sciences című tudományos folyóiratban megjelent tanulmányukban az Arizonai Állami Egyetem kutatói.

Roy Curtiss kutatásvezető elmondta, hogy a kísérleti egerek védetté váltak a szájukba csepegtetett vakcina hatására, a szalmonella-szállítóeszköz pedig megsemmisült.

Curtiss és munkatársai egy olyan antigént használtak, amely a tüdőgyulladást okozó Streptococcus pneumoniae baktériumban található.

Ezt az antigént juttatta be a másik, legyengített mikroorganizmus a kísérleti állatok sejtjeibe, aminek hatására az egerek védetté váltak a tüdőgyulladást okozó baktériummal szemben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását