2024. május 4. - Mónika, Flórián

Fővárosi vita a légi marketingről

Az ellenzékkel együtt voksoló szabad demokraták szavazataival levette napirendjéről kedden a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottsága azt a csak a szocialisták által támogatott javaslatot, hogy 35 millió forintot adjanak Budapest légi marketingjéhez a Magy
2008. július 8. kedd 21:19 - Hírextra
A hivatali javaslat ellen voksolók Hutiray Gyula (Fidesz) indítványára, egy átdolgozott, komplexebb előterjesztést igényeltek. Székely Gábor (SZDSZ) alelnök, aki a távollévő szocialista elnök helyett az ülést vezette, megjegyezte, hogy az új anyagnak tartalmaznia kell azt is, konkrétan mire adják ezt a pénzt, s miért pont ekkora az összeg. Csatlós Csaba (MDF) úgy vélte, a Ferihegyi repülőtér több mint 400 milliárd forintos eladási árából kellene pénzt biztosítani erre a célra.

Hozzájárult a gazdasági bizottság a Parking Kft. ügyvezetői igazgatójának, Gyarmati Zoltánnak azon kéréséhez, hogy a jövőben megbízási szerződés helyett munkaviszony keretében láthassa el feladatát.

A bizottság tavaly áprilisban 328 ezer forintos havi megbízási díjat és 150 százalékos prémiumot állapított meg a cégvezetőnek. Idén januárban az igazgató kérésére, a megbízási jogviszony változatlanul hagyása mellett havi díjazását 620 ezer forintra emelték és 45 százalékos, eredményhez kötődő prémiumot szavaztak meg neki.

Az igazgató kérését ezúttal azzal indokolta, munkaszerződés keretében történő foglalkoztatása esetén olyan garanciák és juttatások illetnék meg, amelyekre a megbízási szerződés keretében nem jogosult. A 2011 május végéig érvényes munkaszerződés módosítását, amit az igazgató május 1-jével kezdeményezett, csak augusztussal hagyta jóvá a bizottság.

Az SZDSZ-frakció javaslatára a gazdasági bizottság hozzájárult ahhoz, hogy az önkormányzat vagyonkezelő részvénytársasága igazgatóságának tagja legyen Gáspárdy Gergely, az önkormányzat ingatlankezelő részvénytársaságának a vezérigazgatója.

Ezzel ő a harmadik olyan SZDSZ-es delegált, aki vezérigazgatóként egy másik önkormányzati társaság igazgatóságának is a tagja. Persányi Miklós, az állatkert főigazgatója egyúttal elnöke a vidámpark igazgatóságának, Ferenczi Tibor a Budapest Gyógyfürdői Zrt. vezérigazgatója pedig tagja a Főtáv Zrt. igazgatóságának.

Hagyó Miklós (MSZP) és Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettesek együttes előterjesztése alapján a gazdasági bizottság a Főtáv Zrt. igazgatóságába delegálta Élő Norbertet, a Budapest Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságába pedig Czeglédi Gergőt. Élő Norbert, a XII. kerületi önkormányzat MSZP-frakcióvezetője és a főváros pénzügyi bizottságának külsős tagja, Czeglédi Gergő, a III. kerületi MSZP elnöke pedig korábban Hagyó Miklós kabinetfőnöke volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását