2024. május 3. - Tímea, Irma

Kapcsolatot épít a KDNP

Közös kihívások előtt áll az Osztrák Néppárt és a magyar Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP), ezekre a kereszténydemokrata értékrend megfelelő válaszokat tud adni - közölte Matthias Tschirf, az Osztrák Néppárt bécsi elnöke hétfőn Győrött.
2008. július 7. hétfő 18:55 - Hírextra
Az osztrák politikus a KDNP győri szervezete meghívására érkezett a Rába-parti városba.

A megbeszéléseket követő sajtótájékoztatón az MTI kérdésére válaszolva elmondta: az osztrák fővárosban égetőek a gazdasági gondok. Több ipari vállalat kivonulása nyomán nőtt a munkanélküliség - jelenleg nyolc százalékos -, s kérdés, miként lehet új munkahelyeket teremteni.

Összehasonlításként hozzátette, Győrött 3 százalékos az állás nélküliek aránya.

Az osztrák politikus - aki a bécsi városházán pártja frakcióvezetője - kitért a képzésben tapasztalható problémákra is. Mint mondta, Bécs lakosságának 30 százaléka külföldi, számukra a tanulás, mindenekelőtt a nyelvismeret elengedhetetlen az integrációhoz. Véleménye szerint a bécsi városházán többségben lévő szociáldemokraták oktatáspolitikája ebben nem eredményes.

Ottófi Rudolf, Győr KDNP-s alpolgármestere beszámolt arról, hogy az osztrák vendéget tájékoztatták a magyar közoktatás helyzetéről és kitértek a képzés korszerűsítésének lehetséges megoldásaira is.

Havasi Ferenc, a KDNP győri elnöke a tapasztalatcsere fontosságát hangsúlyozta a kapcsolatépítésben. Közölte: a megbeszéléseket közös dolgaikról Bécsben folytatják és rövidesen felveszik a kapcsolatot a felvidéki testvérszervezetekkel is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását