2024. május 3. - Tímea, Irma

Végéhez közelít a terroristaper

A német államnak a hetvenes években hadat üzenő hírhedt Vörös Hadsereg Frakció (RAF) terroristáinak peréhez hasonlítják azt a bírósági tárgyalást, amely az Iszlám Dzsihád Unió (IDU) terrorszervezethez tartozó négy férfi ügyében folyik Düsseldorfban.
2010. február 4. csütörtök 14:00 - HírExtra
A vád szerint a szóban forgó személyek németországi amerikai létesítmények, köztük katonai támaszpontok ellen akartak robbantásos merényleteket elkövetni. Amennyiben végrehajthatták volna a tervezett merényleteket, azok véresebbek lettek volna, mint az 56 halálos áldozattal járó, 2005 júliusi londoni és a több mint egy évvel korábbi, 191 áldozatot követelő madridi merénylet.

A düsseldorfi tartományi bíróságon zajló perben az ügyész csütörtökön fejezte be vádbeszédét, az ítélet március elején várható. Volker Brinkmann szövetségi ügyész hangsúlyozta, hogy a terroristák Németország történetében egyedülálló tömeggyilkosságot terveztek. Beismerték ugyan, hogy mire készültek, de nem tanúsítottak megbánást. Az ügyész az iszlám terrorizmus rákos daganatáról beszélt, amely - mint utalt rá - nem ismer tabut, és áldozatait tetszés szerint választja ki.

A vádlottak padján három német és egy török állampolgár ül, akik az IDU németországi sejtjét, az elsősorban Észak-Rajna-Vesztália tartomány délkeleti részén tevékenykedő úgynevezett sauerlandi csoportját alkották. A három németet a hatóságok két és fél évvel ezelőtt vették őrizetbe, míg negyedik társukat Törökországban fogták el.

A németek közül kettő évekkel ezelőtt áttért az iszlám vallásra. A nyomozók a csoport különböző rejtekhelyein hatalmas mennyiségű, "házilagos készítésű" robbanóanyagot foglaltak le. A terroristák mindenekelőtt autókban elhelyezett szerkezetekkel akarták merényleteiket végrehajtani, mindenekelőtt amerikai célpontok ellen, számolva nagy számú polgári áldozattal is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását