2024. június 12. - Villő

Belendült az esküvőturizmus: hozzánk jönnek a románok

Románia nyugati megyéiből egyre többen szervezik Magyarországon esküvőjüket vagy gyerekeik keresztelőjét. A romániai Hotnews hírportál pénteki tudósítása szerint ennek oka az alacsonyabb árak és a színvonalasabb szolgáltatások.
2008. július 5. szombat 07:30 - Hírextra
Száz fős esemény magyarországi szervezésén 1500 eurót lehet spórolni

A román rendezvényszervező vállalkozások képviselői szerint idén már jól érezhető, hogy Magyarország határ menti településeinek vagy Budapestnek az éttermei egyre kedveltebbek a családi események, főleg esküvők megszervezésére. Egy száz fős esküvő Aradon megközelítőleg 20 ezer lejbe (1,3 millió forintba) kerül, míg ugyanezen rendezvény Magyarországon szervezése 30 százalékkal kisebb költséggel jár.

"Száz fős esemény magyarországi szervezésén 1500 eurót lehet spórolni" - állítja Luminita Catana. Az aradi rendezvényszervező cég vezetője példának hozta fel, hogy nálunk 4500-5000 forintba kerül az ötfogásos menü, ami Aradon ennek legkevesebb a duplája és össze sem lehet hasonlítani sem mennyiségre, sem pedig minőségre.

A határ menti romániai lakosok keresztelőinek, esküvőinek legkedveltebb helyszínei Orosháza, Szeged, Gyula és Makó.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását