2024. április 28. - Valéria

Dübörög az e-felvételi

Zavartalan a felsőoktatási felvételi eljárás ügyintézését segítő e-felvételi működése - cáfolta a médiában megjelent híreket az Educatio Kht. pénteken az MTI-nek.
2008. július 4. péntek 23:30 - Hírextra
A távirati irodához eljuttatott közlemény szerint a jelentkezők dokumentumaikat és kérelmeiket az otthoni szélessávú internet kapcsolatok sebességének megfelelően tudják a rendszerbe feltölteni. Az elektronikusan feltöltött dokumentumok, kérelmek feldolgozása néhány napot igénybe vesz, így a jelentkező nem látja egyből a változást az eredményeiben, adataiban.

A pótlások határideje július 10., viszont a feldolgozás egészen július 24-ig, a ponthatárok megállapításáig tart.

Az Educatio Kht. az e-felvételi rendszerét úgy méretezte, hogy kiszolgálja a várható felhasználói igényeket. A közleményben felidézi, hogy az e-felvételit 4 éve vezették be, azóta folyamatosan emelkedik azok száma, akik elektronikus úton adják le felvételi jelentkezésüket, illetve akik az online felületen intézik a jelentkezéssel kapcsolatos ügyeiket.

A rendszer működését folyamatosan figyelemmel kísérik, jelenleg már több mint 24 ezren használták ügyintézésre, és a július 10-i határidőig még több felhasználóra számítanak.

Azoknak, akik nem rendelkeznek internet hozzáféréssel, további lehetőségek is a rendelkezésükre állnak, hogy pótolják a felsőoktatási jelentkezésükhöz szükséges dokumentumaikat, igazolásaikat, vagy változtassanak a személyes adataikon, illetve egy alkalommal a jelentkezéskor megadott a jelentkezési sorrendjükön.

A különböző módosítási kérelmek, hiányzó dokumentumok beküldhetők postai úton az Oktatási Hivatalnak címezve, leadhatók személyesen az Educatio Kht. Ügyfélszolgálatán.

A közelgő július 10-i határidőre való tekintettel az Educatio Kht. ügyfélszolgálata a hétvégén, július 5-én szombaton és 6-án vasárnap is nyitva tart a HIK-ben, 10-18 óráig - írták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását