2024. május 13. - Szervác, Imola

Egy meccses lesz a Szuperkupa

Egy mérkőzésen dől el a Szuperkupa sorsa, s a Ligakupára közös őszi-tavaszi lebonyolításban kerül sor - többek között erről döntött a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége.
2008. július 3. csütörtök 17:02 - Hírextra
Az MTK kérésére – és a másik érdekelt klub, a DVSC egyetértésével – nem két, hanem csak egy meccsen dől el a bajnok, illetve a Magyar Kupa-győztes párharcában az idei Szuperkupa sorsa. A találkozót július 20-án játsszák Debrecenben.

Az MLSZ tájékoztatása szerint a másodszor sorra kerülő Ligakupában nem két külön őszi és tavaszi, hanem egy közös őszi-tavaszi kiírás készül.

Ennek végső formája akkor alakul ki, ha a 16 NB I-es mellett az indulásra felkért 8 NB II-es klub írásban megerősíti részvételi szándékát.

Erre a jövő hét közepéig van lehetőség, a tervezett 4 hatos csoport sorsolását a július 25-én esedékes, Soproni Liga-rajtot megelőző sajtótájékoztató keretében tartják.

Jelenleg 30 együttes részvétele biztos az NB II-ben. Az elnökség döntése szerint az alsóbb osztályból, a helyezéseik alapján korábban a feljutásra esélyesek közül kell kikerülnie a két hiányzónak.

Néhány napon belül eldől, hogy a Győr második csapata mellett a Balatonlelle vagy a Baja léphet-e egyet előre.

A szövetség gazdasági tevékenységét irányítók mostantól havi rendszerességgel tájékoztatják az elnökség tagjait az aktuális pénzügyi helyzetről. Az eredetileg tervezetthez képest a büdzsé lényegesen kedvezőbben alakult, köszönhetően a plusz bevételeknek, s a takarékos gazdálkodásnak - közölte az MLSZ.

A jogi bizottság előterjesztése alapján foglalkozott a testület az MLSZ különféle szabályaival kapcsolatban tett ügyészségi észrevételekkel is.

Ezek három nagyobb csoportba sorolhatók, s a szakértők véleménye alapján két témakörben minden további nélkül meg lehet változtatni a paragrafusokat az ügyészség megállapításainak megfelelően, míg a harmadikban (a külföldre szerződött játékosok után az utánpótlás-alapba befizetendő összeg jogszerűségét illetően) a jogászok vitatják a kifogás megalapozottságát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását