2024. május 2. - Zsigmond

Egészségügyi szakképzés Uniós pénzből

Július közepén kiírják azokat a pályázatokat, amelyek segítségével egyebek közt lehetőség nyílik egészségügyi szakképzések uniós forrásból való támogatására, vagy kiemelt bérezés bevezetésére a hiányszakmákban - mondta Székely Tamás.
2008. július 3. csütörtök 06:55 - Hírextra
Az egészségügyi miniszter erről csütörtökön a Kaposvári Egyetemen, az Egészségügyi Szakdolgozók 39. országos kongresszusán beszélt.

A társadalom egészségi állapotának javításáért a gyógyító központú magyar egészségügyben át kell helyezni a hangsúlyt a megelőzésre, és emelni kell a szolgáltatások színvonalát, az ellátás biztonságát. A szakdolgozók részéről taps fogadta a miniszter azon kijelentéseit, hogy az említettek részeként az egészségügyi dolgozók életkörülményein sürgősen javítani kell, és el kell érni, hogy egy szakdolgozóra éjszakánként ne 30-40 beteg jusson, hanem annyi, amennyi korrektül ellátható.
Székely Tamás szerint elvetendő az a korábbi nézet, hogy az egészségügy improduktív ágazat, hiszen a halálozás egy százalékkal való csökkentése, vagy az átlagéletkor egy évvel való megemelése óriási GDP növekedést generál.

A miniszter beszélt a magyar egészségügy átalakításának súlyponti kérdéseiről, amelyben kiemelt szerepet kap a szakdolgozók életpályájának, megbecsülésének kidolgozása, a hiányszakmák felszámolása. Ezen belül külön kívánnak foglalkozni a szakdolgozók pályán tartásával, a pálya- és az országelhagyók visszacsábításával, és a nyugdíjas szakdolgozók további foglakoztatásának lehetővé tételével. Szólt arról is, hogy szeretné megszüntetni a "megalázóan hatalmas" adminisztrációs terheket.

Az egészségügyi humánfejlesztési program céljainak megvalósítására egymilliárd forintos keret áll rendelkezésre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását