2023. június 3. - Klotild

Zsolnay- és Burkus-kiállítás Brüsszelben

Egyszerre két magyar kiállítás is - Zsolnay dísztárgyak, illetve Burkus József festőművész bemutatója - látható néhány napig Brüsszelben, az Európai Parlament (EP) épületében.
2008. július 2. szerda 06:35 - Hírextra
"A titokzatos Zsolnay porcelán nyomában" című kiállítást De Blasio Antonio magyar néppárti EP-képviselő kezdeményezésére szervezték, azzal a céllal, hogy az EU központjában jobban megismertessék Pécset, Európa egyik 2010-es kulturális fővárosát.

A keddtől péntekig látható kiállításon eozin és pirogránit kerámiákat, porcelánokat mutatnak be. A megnyitó ünnepségen a Pécsi Balett két előadóművészének produkcióját is élvezhette a közönség, majd hagyományos magyar borokat szolgáltak fel.

Szintén péntekig tekinthető meg az EP épületében Burkus József "Rejtőzködő neovénuszok" című kiállítása. A nagykanizsai gyökerű művész a világ számos pontján állított már ki. A mostani tárlatot Fazakas Szabolcs szocialista EP-képviselő szervezte, és a megnyitón Géczy Dorottya adott elő francia és magyar dalokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását