2024. április 19. - Emma

Korrupt tököli börtönőr

Alkoholt és valószínűleg kábítószert árult a raboknak a tököli börtönben egy őr, aki ellen hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette miatt folytatnak eljárást - számolt be az MTV kedd esti Híradója.
2008. július 2. szerda 06:44 - Hírextra

Az árut a rabok megrendelték, az őr beszerezte, egy kinti közvetítő pedig kifizette. A törzsőrmestert a katonai ügyészség múlt héten buktatta le - hangzott el a Híradóban.
A nyomozás eddigi adatai szerint a 31 éves törzsőrmester alkohollal, mobiltelefonnal és valószínűleg kábítószerrel is ellátta a rabokat.

Ács Tibor, a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője a Híradónak elmondta, hogy az őr múlt hét péntek óta előzetes letartóztatásban van, ellene hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette miatt folytatnak eljárást.
Mint beszámoltak, előzetesben van az az ember is, akitől az őr a pénzt kapta.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága által az MTI-hez is eljuttatott közleményben az írták: "a cselekmény felderítését nagy mértékben segítette az adott büntetés-végrehajtási intézet vezetése, és a jövőben is megteszünk minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy az ilyen esetekre a legrövidebb időn belül, lehetőleg még az esemény bekövetkezése előtt fény derüljön".

Mint a Híradó is emlékeztetett, nem ez az első vesztegetési ügy a tököli börtönben; márciusban kezdődött meg a vesztegetéssel vádolt büntetés-végrehajtási ezredesek pere. A Budapesti Katonai Ügyészség vádirata szerint az ügynek 11 vádlottja van. Az ezredeseken kívül ügyvédek, orvosok is közreműködtek a vesztegetési ügyben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását