2022. május 28. - Emil, Csanád

Fokozott ügyészi felügyeletet kérnek a melegek

Fokozott ügyészi felügyelet elrendelését kéri az V. kerületi ügyészségtől a budapesti Molotov-koktélos támadás ügyében indított nyomozás kapcsán a Háttér Társaság a Melegekért (HTM) - közölte a szervezet ügyvivője szerdán az MTI-vel.
2008. július 2. szerda 11:26 - Hírextra
Az ügy előzménye, hogy múlt péntekre virradóra Molotov-koktélt dobtak egy fővárosi szórakozóhely bejárati ajtajára; a melegbár bejárata és előtere kiégett.

Mocsonaki László ügyvivő álláspontja szerint a büntetőeljárásról szóló törvény alapján szervezetük sértetti képviselőnek tekintendő, ezért azt kérték: indítványaikat a sértetti képviselővel azonos joghatályúként értékeljék.A HTM azt is kérte a kerületi ügyészségtől, vizsgálják meg, fennállhat-e a több emberen elkövetett emberölés kísérletének alapos gyanúja.

A szervezet már szombaton is jelezte, azt kérik az ügyben eljáró V. kerületi rendőrségtől, ne rongálás bűncselekménye, hanem emberölési kísérlet miatt indítson nyomozást. Indoklásul arra hívták fel a figyelmet, az elkövetők a gyújtogatás előtt telefonon ellenőrizték, hogy a bárban emberek vannak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását