2024. május 4. - Mónika, Flórián

Többszáz bejelentés a vihar miatt

Csaknem ötszáz bejelentés érkezett szombaton délután hat óráig a tűzoltóságokhoz a vihar miatt - mondta Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek.
2009. július 18. szombat 21:17 - HírExtra
A legtöbb feladatot a kidőlt fák és az épületkárok adják a tűzoltóknak, 383 fakidőléshez és 66 épületkárhoz riasztották őket, a legtöbb bejelentést Veszprém és Pest megyében, valamint Budapesten regisztrálták - fejtette ki Szentes György.

Kifejtette: Ajkán mintegy húsz épületben keletkezett kár, Budapesten eddig 65 faeltávolításhoz kellett vonulni és 5 helyen kellet vizet szivattyúzni.

A vihar miatt Ferihegy nem fogadott és nem indított járatokat, Pest megyében a 4-es számú főúton Monorierdőnél több kilométeres kocsisor alakult ki, mert fák dőltek az útra, itt a tűzoltók jelenleg is dolgoznak - tette hozzá.

Szentes György elmondta azt is: két személy sérült meg könnyebben a viharok miatt, közülük az egyik egy tűzoltó, ő műszaki mentés közben sérült meg.

Hangsúlyozta: a lakosság türelmét kérik, mert a tűzoltók először azokra a helyszínekre mennek, ahol a közművekben keletkezett károkat kell elhárítani, vagy a forgalom helyreállításán kell dolgozni, ez után következhetnek csak a lakossági bejelentések.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását