2024. április 27. - Zita

Engedj szabadon szárnyalni!

Engedj szabadon szárnyalni! címmel július 7-11. között rendezi meg az értelmi fogyatékosok XXI. országos kulturális fesztiválját Tatabányán a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület és a Komárom-Esztergom Megyei Mentálhigiénés és Rehabilitációs Intézm
2008. június 30. hétfő 20:43 - Hírextra
"Az ötnapos rendezvényen 65 magyarországi oktatási és szociális intézményből, alapítványtól és egyesülettől, valamint 7 európai partnerszervezettől mintegy 1150 résztvevő érkezik, közel 140 produkcióval" - mondta el a részletekről az egyesület elnöke a szervezők hétfői sajtótájékoztatóján.

Asztalos Zsolt hozzátette, "a többségi társadalom tagjaihoz való közelítés elősegítésére" az aznapi műsorszámok közül a zsűri szerint legszínvonalasabb 8-10 produkciót a kora esti órákban a rendezvénynek otthont adó közművelődés háza előtti szabadtéri színpadon a város közönsége előtt is előadják.

A fesztivál kiegészítő rendezvényei között központi helyet kap a július 7-én megnyíló országos kiállítás, amely a sérült alkotók grafikáiból, tusrajzaiból, akvarell- és olajfestményeiből, valamint batik és patchwork munkáiból készült alkotásokat mutatja be, szintén a közművelődés házában.

A rendezvényen színpadra lép a fogyatékos művészek két országos társulata, a megnyitó napján a Komédiás Magyar Integrált Színház Valahol Európában című előadása látható, a pénteki fesztiválzárás alkalmával a 70 tagú Nemzeti Színkottás Zenekar ad koncertet.

Asztalos Zsolt, az egyesület elnöke az utóbbi produkció kapcsán az MTI kérdésére elmondta, hogy az értelmileg sérült emberek számára a megszokott kotta nem értelmezhető, ezért a zenekar kottáiban hét színnel jelölik a hangjegyeket és lehetőség szerint hangszereik húrjait, illetve billentyűit is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását