2024. április 25. - Márk

A Fidesz is elutasította a módosítást

A Fidesz már korábban is elutasította azt a három törvénymódosítást, amelyeket az Alkotmánybíróság (Ab) hétfőn alkotmányellenesnek minősített - mondta a párt frakcióigazgatója az MTI-nek.
2008. június 30. hétfő 17:40 - Hírextra
Répássy Róbert szerint a szocialisták sorozatosan visszaélnek törvényhozói hatalmukkal és mindhárom törvény esetében figyelmen kívül hagyták az ellenzék, illetve a szakmai és a civil szervezetek véleményét, valamint a szakmai és az alkotmányossági elveket.

Az Ab hétfőn három törvénymódosítást minősített alkotmányellenesnek és semmisített meg: a büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását, ami lehetővé tette volna a gyalázkodás büntethetőségét, a polgári törvénykönyv (Ptk.) módosítását, ami a lehetővé tette volna, hogy kisebbségek tagjai és szervezetek polgári jogi igényt terjesszenek elő a kisebbséget érintő, sértőnek tartott megnyilvánulások miatt, emellett alkotmányellenesnek minősítették a közoktatási törvény azon rendelkezését, amely a Vatikáni szerződéssel ellentétesen állapította meg az egyházi iskolák normatív finanszírozásának mértékét.

A fideszes politikus szerint a gyalázkodásról szóló februári törvénymódosítás kapcsán könnyen kiszámítható volt a végeredmény, mert az előző ciklusban a szocialisták már próbálkoztak a Btk. módosításával, de az Alkotmánybíróságon az a kezdeményezés is elbukott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását