2024. április 25. - Márk

Szavalva bűntet az orosz zsarú

Verssel "büntetik" a szabálysértő autósokat az uljanovszki közlekedési rendőrök hétfőtől négy napon át.
2008. június 29. vasárnap 14:55 - Hírextra
A verseket nem az autósoknak kell mondaniuk, hanem csupán hallgatniuk rendőri tolmácsolásban, átélésben. A helyi közlekedésrendészet sajtóosztályának szóvivője elmondta, hogy az ötlet az igazgatóság vezetőjétől származik, és célja, hogy az autósokat békés, jóindulatú érintkezésre nevelje.

A rendőrök versikéket farigcsáltak többek között a közlekedési szabályokról,é s a szóvivő által idézett "művek" meghallgatása valóban felér egy szaftosabb bírsággal. Az akcióba azonban bevonják a klasszikusok - Puskin, Nyekraszov, Jeszenyin írásait is - melyeket bizonyára ugyancsak büntetésnek éreznek majd jó páran.

A szóvivő hangsúlyozta: csak a legcsekélyebb szabálysértések elkövetőinek lehet része abban a szerencsében, hogy bírság helyett verset kell hallgatniuk rendőr előadásában. Már amennyiben ez szerencsének nevezhető. A példaként felhozott versikékből ítélve ugyanis bizonyosan akadnának, akik még mindig inkább a bírságot választanák. No és aligha örülnek az akciónak maguk a rendőrök, akik bírságolási lehetőség híján nem jutnak "mellékeshez" sem, legfeljebb, ha kapnak egy szép viszontszavalatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását