2024. április 24. - György

Ijedtében nagyot futott Tyson Gay

Tyson Gay, a 100 és a 200 méteres síkfutás világbajnoka 9.77 mp-es kiváló idővel nyerte negyeddöntős futamát az amerikai atlétikai bajnokságon, egyben olimpiai válogatón.
2008. június 29. vasárnap 14:14 - Hírextra
Az amerikai rekordot jelentő remek futáshoz az az ijedtség is kellett, ami az első fordulóban érte, amikor is - saját elmondása szerint - eltévesztette a célvonalat, és majdnem kiesett.

"Az első futás után megijedtem. Majdnem elsírtam magam, mert azt hittem, nem is jutottam tovább. Ideges voltam, ezért aztán a negyeddöntőben mindent beleadtam, csak a legutolsó métereken engedtem ki egy kicsit" - összegezte a történteket Gay, aki elsőre 10.14-gyel ért célba.

Gaynél csak két jamaicai, a 9.72-vel világcsúcstartó Usain Bolt és a rekord korábbi birtokosa (9.74), Asafa Powell futott gyorsabban ezen a távon. Gay 9.77-e minden idők negyedik legjobbja. A pazar negyeddöntős produkció ugyanakkor nem jelent számára automatikus pekingi indulást, ehhez ugyanis az első három között kell végezni a döntőben.

Női 100-on a jamaicai bajnoksághoz hasonló nagy verseny zajlott. Az elsősorban 200-on esélyes Allyson Felix, aki azonban a rövidebbik távon is igen meggyőző volt idén, 10.96-tal csak ötödik lett, így ebben a számban nem indulhat az olimpián.

Ott lehet viszont a pekingi 100-as versenyben Muna Lee (10.85), Torri Edwards (10.90) és Lauryn Williams (10.90). Marshevet Hooker, aki komoly hátszéllel 10.76-ot futott az első napon, végül a negyedik helyen végzett.

Remek eredmények születtek férfi súlylökésben is: győzött a világbajnok Reese Hoffa (22,10 m), második lett Christian Cantwell (21,71), s harmadikként zárt Adam Nelson (20,89).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását