2024. április 28. - Valéria

Robbanások Magyarországon: nem ez volt az első

Robbanás történt a balatonfűzfői Nike Fiocchi Sportlőszergyártó Kft. pirotechnikai üzemében szombaton délelőtt. Összeállítás a magyarországi üzemekben az utóbbi öt évben történt robbanásos balesetekről:
2008. június 28. szombat 17:50 - Hírextra
2003. február 11. - Szombathelyen egy autóalkatrészeket gyártó cégnél 2 fő súlyosan, 16 könnyebben megsérült, amikor felrobbantak az autók biztonságiöv-feszítő berendezéséhez használt patronok.

2003. május 21. - Robbanás történt Borsod-Abaúj-Zemplém megyében, a hejőcsabai cementgyár klinkergyártó vonal füstgáz rendszerében. Személyi sérülés nem történt, de az anyagi kárt 40-60 millió forintra becsülték.

2003. június 1. - A szombathelyi BPW Rába Futóműgyártó Kft. festőrészlegében bekövetkezett robbanásban személyi sérülés nem történt, a festőberendezés viszont meghibásodott.

2004. február 12. - Két halálos áldozatot követelő robbanás következett be Veszprém megyében, a balatonfűzfői Nike Fiocchi Sportlőszergyártó Kft. pirotechnikai üzemrészében, tűzijátéktest szerelése közben.

2004. március 5. - Somogy megyében, Barcson robbanás történt a parkettagyárban, s egy ember súlyosan megsebesült.

2004. augusztus 5.- Hárman meghaltak, amikor robbanás történt a Pest megyei Törökbálinton, a Pyro-technic Kft. gyárának 600 négyzetméteres raktárában, ahol 50 tonna pirotechnikai eszközt tároltak.

2005. február 9. - A Bács-Kiskun megyei Kunadacson hárman meghaltak és többen súlyosan megsérültek, amikor egy fűrészüzem épülete gázrobbanás következtében összeomlott.

2006. május 23. - Felrobbant egy lőszerraktár a Heves megyei Sirokon. Személyi sérülés nem történt, de a környéket a szétrepülő lőszerek és repeszdarabok miatt órákra le kellett zárni.

2006. június 14. - Veszprém megyében, egy balatonfűzfői pirotechnikai eszközöket tároló raktárépületben négy halálos áldozatot követelő robbanás történt.

2006. november 14. - Visegrádon, a bányatelepen található faraktárban tűz ütött ki, s a keletkezett hő hatására berobbantak az ott tárolt festékek és hígítók. A balesetnek hét sérültje van.

2007. január 2. - Robbanás történt Debrecenben, a Kassai úton egy pirotechnikai raktárban. A detonációnak egy sérültje volt.

2007. március 1. - Több robbanás történt az Egis gyógyszergyárban Kőbányán. A legmagasabb, 5-ös fokozatú készültséget rendelték el, a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását