2024. április 29. - Péter

Kész az új TB-koncepció

A Népszava értesülése szerint benyújtotta a kormánynak az egészségbiztosítási reform új koncepcióját az egészségügyi miniszter, amelyet várhatóan a jövő heti ülésén tárgyal a kabinet.
2008. június 28. szombat 09:35 - Hírextra
A napilap szombati számában megjelent cikk szerint a tervezetben leírják, hogy a kívánt változtatásokhoz milyen törvénymódosításra van szükség. A napilap úgy tudja, a jogszabályi változásokat nem külön-külön, hanem egy salátatörvényben rendeznék.

Az új koncepció arra az alapgondolatra épül, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szolgáltatásvásárló szerepét erősítsék. A változtatás célja, hogy az egészségbiztosító nagyobb döntési szabadságot kapjon abban, melyik intézménnyel köt szerződést például fül-orr-gégészeti, sebészeti vagy akár szülészeti ellátásra. Ma ebben szinte teljesen meg van kötve a keze, a változtatástól pedig azt várják: ha a szolgáltatóknak versenyezniük kell azért, hogy az állam fedezze betegeik kezelésének költségét, akkor jobb minőségre törekednek.

Az MSZP nem mondott le arról, hogy a korábbi terveknek megfelelően hét régióban jöjjenek létre állami pénztárak, amelyek a helyi igényeknek megfelelően szerveznék a betegellátást. A megvalósításhoz elég lehet átalakítani a pénztár belső szervezeti egységét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását