2024. május 5. - Györgyi

Roma zsaruk álltak munkába

Roma származású fiatalok állhatnak majd a rendőrség kötelékébe Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a pályázatot benyújtó fiatalok közül – a felméréseken elért objektív, és a személyes elbeszélgetések alapján kialakult eredmények alapján - három tanulóval
2008. június 27. péntek 14:18 - Hírextra

Mecser Tamás, a főkapitányság bűnügyi igazgatója az ünnepélyes szerződéskötés alkalmával elmondta: a rendőrség 1996-ban hirdetett először pályázatot rendőri pályára jelentkező roma fiataloknak, az ösztöndíjra és egyéb juttatásokra csak azok aspirálhattak, akik a középiskola utolsó három évfolyamának valamelyikén évismétlés nélkül tanultak, és elérték a legalább 3,5-ös tanulmányi átlagot. Emellett a pályázó fiataloknak fizikai, pszichikai alkalmassági vizsgálaton is meg kellett felelniük.

Hozzátette: először kísérleti jelleggel alkalmazták az ország legelmaradottabb területének számító észak-keleti megyékben azt a programot, amely segítette a cigány származású fiatalok rendőrré válását, ezt követően pedig már valamennyi megyei főkapitányság és a BRFK is hirdet pályázatot számukra. A rendőri állománynak hozzávetőlegesen 1-2 százaléka romaszármazású.

A támogatást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság biztosítja a középiskolai tanulmányok hátralévő idejére, de legfeljebb az utolsó két évfolyamra, ez tartalmazza a diákotthoni, vagy kollégiumi szállásköltséget, a menzai étkezés költségeinek teljes körű térítését, tanévenként - számla alapján, személyenként legfeljebb 25 ezer forint értékben - ruházkodási segélyt, tanszersegélyt 4.500 forintig, illetve a tanulmányi eredmény függvényében havi ösztöndíjat - jegyezte meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását