2023. március 24. - Gábor, Karina

Erdélyi világtalálkozó

Második alkalommal találkoznak egymással péntektől három napon át az Erdélyből érkezett és onnan elszármazott lokálpatrióták az összefogás jegyében Verőcén, a Csattogó-völgyben - közölte a szervezők nevében Frigyesy Ágnes az MTI-vel.
2008. június 26. csütörtök 09:55 - Hírextra
A rendezvényen kiállítások, kerekasztal-beszélgetések, előadások, író-olvasó találkozók és koncertek várják az érdeklődőket a Duna-parti településen.

Frigyesy Ágnes elmondta: a nagyszabású rendezvény a Domokos Alapítvány kezdeményezésére jött létre, s a tavalyihoz hasonlóan több ezer résztvevőt várnak rá.

körútjának válogatásából, Varga Tibor jogtörténész pedig Szent László és Mátyás király jelentőségéről tart előadást - tette hozzá.

Másnap az Erdélyi Kárpát Egyesület természetjárói indulnak túrázni a Börzsönybe, fellépnek a Székely Kör néptáncosai, Kocsis István drámaíró pedig a Szent Korona történetéről tart előadást. Este a Kormorán együttes koncertezik. Vasárnap szentmisét tartanak, majd erdélyi és magyarországi vállalkozók, orvosok találkozójára kerül sor a tapasztalatcsere jegyében - közölte Frigyesy Ágnes.

A fesztivál ideje alatt a Kós Károly Kultúrházban Knobloch László fotói, Balázs József gyergyóalfalusi festőművész alkotásai, valamint Pécsi L. Dániel erdélyi vonatkozású címerei lesznek láthatók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását