2024. április 29. - Péter

Bíróság előtt Gyurcsány játékos támadója

Ma tárgyalja a Pesti Központi Kerületi Bíróság annak a férfinak a garázdaság miatt indult szabálysértési ügyét, aki az idei városligeti majálison egy műanyag játékfegyvert fogott a miniszterelnökre.
2008. június 26. csütörtök 08:54 - Hírextra
A kormányfőre akkor fogott játék pisztolyt a férfi, amikor épp Gyurcsány Ferenc szólalt fel a rendezvényen. A miniszterelnök beszéde elején tartva, azt mondta az incidens kapcsán: a mi dolgunk az, hogy ne ijedjünk meg, akkor sem, hogy ha bántanak bennünket, ne dőljünk be a provokátoroknak.

A játék pisztolyt fogó férfit a helyszínen elfogták, majd a rendőrség garázdaság miatt szabálysértési feljelentést tett ellene.

A médiában a történtekkor megjelent információk szerint a rendőrök az angoltanárként dolgozó férfi csomagjában Marx Tőke című művét és egy kibontott üveg whiskyt találtak. A hvg.hu akkor azt írta, hogy a magát baloldalinak valló férfi közvetlenül az elfogása után azt nyilatkozta a tévéseknek: a szegényekért és hajléktalanokért cselekedte az egészet, de későbbi kihallgatásakor már az italra fogta tettét.

Gyurcsány Ferenc az MTI-nek az esetet követően azt nyilatkozta: téved az, aki azt gondolja, hogy bármilyen eszközzel engem, vagy a magyar baloldalt meg lehet félemlíteni. A kormányfő akkor elmondta, pontosan nem látta, hogy mi történt, de a biztonságáért felelős emberek tették a dolgukat.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke még aznap, újságírók előtt kijelentette: ha igaz, hogy valaki játék pisztollyal viccelődött, akkor az egy rossz vicc. Kijelentette: "az ilyesmiből nem jó tréfát űzni".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását