2024. július 18. - Frigyes

Nyolcvanötmilliós áfacsalás

Nyolcvanötmillió forintos áfacsalással gyanúsít három vállalkozást a Vám- és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Nyomozó Hivatala - közölte a nyíregyházi központtal működő szervezet sajtóreferense kedden az MTI-vel.
2008. április 29. kedd 17:03 - Hírextra

Bordásné Jánvári Regina elmondta, hogy az ügyben érintett két péceli vállalkozás öltönyök és zakók eladásáról szóló, valótlan tartalmú számlákat állított ki 400 millió forint értékben egy nyíregyházi cégnek.

Valóságos áru- és pénzmozgás nem történt, a fiktív bizonylatok alapján viszont a nyíregyházi vállalkozás több mint 85 millió forint áfát igényelt vissza. Az adóhivatal 55 millió forintot ki is fizetett a Szabolcs megyei cégnek, az összeg további részének kiutalását viszont megtagadta - közölte a sajtóreferens.

Az ügyben csalás elkövetésének megalapozott gyanújával indult eljárás, egy közreműködőt gyanúsítottként már ki is hallgattak.Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását