2024. április 28. - Valéria

Koncertekkel vezetik fel a döntőt

Világsztárokat felvonultató, igazán pazarnak ígérkező két koncert is gazdagítja a labdarúgó Európa-bajnoksághoz illeszkedő kulturális programokat a hét végén Bécsben.
2008. június 25. szerda 17:14 - Hírextra
Péntek este a schönbrunni kastély parkjában együtt lép fel az operaszínpad három, különböző temperamentumú, de egyaránt kiemelkedő csillaga, Anna Netrebko, Plácido Domingo és Ronaldo Villazón. Tulajdonképpen a berlini Waldbühne szabadtéri arénában 2006 júliusában megrendezett koncertjüket kívánják megismételni. Először ott szerepeltek hármasban, és fergeteges sikert arattak. A televíziós közvetítéseknek köszönhetően akkori fellépésüket százmillióan élvezhették.

Az ORF osztrák tévé az idei gálát is közvetíti, este 21.15 órás kezdettel. Műsoron népszerű áriák, duettek és tercettek szerepelnek. A kastélyparkban, a főépület előtt az alkalomra egy 441 négyzetméter alapterületű, csupa üveg színpadot építenek fel, amely 21 méter széles lesz, és egy 12 méter magas, félkörívű kupola fedi. Különleges, LED-technikát alkalmazó világítás fog gondoskodni a műélvezet fokozásáról. A 10 000 jegy természetesen már elővételben az utolsó darabig elkelt.
Nyilván külön figyelem irányul majd a bécsi Opera harminchat éves, orosz származású sztárszopránjára, Anna Netrebkóra, aki tavasszal jelentette be: babát vár vőlegényétől, az egy évvel fiatalabb uruguayi tenortól, Erwin Schrott-tól. Sokan azt mondják, hogy a terhesség, az anyai érzések talán még jobban kihozzák belőle a mély szenvedéllyel párosuló tehetséget, és sugárzóbbá varázsolják egyébként is elbűvölő személyiségét.

Egy nappal később, az Eb-döntő előestéjén Elton John koncertezik a Wiener Stadthalleban. A brit popikon fellépésére is több ezer embert várnak, díszvendégként pedig olyan egykori futballóriásokat hívtak meg, mint Michel Platini (az UEFA jelenlegi elnöke), Franz Beckenbauer, a Császár, Johan Cruyff, Günther Netzer és Lothar Matthäus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását