2024. május 2. - Zsigmond

Városrendőr fegyver nélkül

Ősszel vehet új lendületet a külföldi mintára Budapesten is létrehozni tervezett városi rendőrség kialakításának jogszabályi előkészítése - értesült a keddi Népszava. A terv nem új, évek óta gond ugyanis, hogy kevés a rendőr a fővárosban.
2008. június 24. kedd 07:31 - Hírextra
Jelenleg is háromezerrel kevesebb egyenruhás teljesít szolgálatot a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományában annál, mint amennyire szükség lenne.

Danielisz Béla, a fővárosi közgyűlés bűnmegelőzési tanácsnoka szeptember elején részletesen ismerteti koncepcióját a kerületi polgármesterekkel és az MSZP parlamenti frakciójával. Arra számít, hogy az 1.500 fősre tervezett városrendőrség létrehozásához szükséges jogalkotói munka elkezdődhet a parlament őszi ülésszakában.

Közlése szerint úgy módosítanák a közterület-felügyeletről szóló törvényt, hogy a városőrök a rendőrökhöz hasonlóan járműveiken használhatnának kék lámpát, viselhetnének gumibotot, e mellett jogosultságot kapnának arra, hogy elszállítsák a szabálytalanul parkoló autókat és kezelhessék a térfigyelő kamerarendszereket. Az új testület ugyanis alapvetően a jelenlegi közterület-felügyelet bázisán jönne létre, s több jogosítványa is lenne, de tagjai például fegyvert nem viselnének.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását