2024. május 4. - Mónika, Flórián

Zenés színházi bemutató

A katona történetét a "Bartók+Szlávok 2008" Miskolci Nemzetközi Operafesztivál keretében, a Miskolci Nemzeti Színház és a Miskolci Operafesztivál Kht. közös produkciójaként mutatják be szombaton, a színház csarnokában.
2008. június 20. péntek 17:30 - Hírextra
A Sztravinszkij-darab összművészeti jellegű előadásának rendező-koreográfusa Krámer György, a miskolci színház tánctagozatának vezetője - tájékoztatta az MTI-t Balogh Csilla, a teátrum szóvivője.

Mint mondta, a történet egy katonáról szól, aki szerződést köt az ördöggel, megpróbál túljárni az eszén, de rajtaveszt, és végül az ördög diadalmaskodik.

Sztravinszkij az orosz népi motívumokból merít művében, amely így a Faust-legenda sajátos, népmesei változata. A darabot a kortárs zenés színház, mozgásszínház kifejezőeszközeivel állítják színpadra, egyenrangú szerepet kap benne a zene, a mozdulat és a szó - mutatott rá Balogh Csilla.

Hozzátette: az előadás egyszerre épít a zenészek aktív színpadi jelenlétére, a színészek mozgáskultúrájára és a táncosok beszédkészségére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását