2024. május 5. - Györgyi

Harminc éves a drámatagozat

Kétnapos találkozóval ünnepli harmincéves fennállását a szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámatagozata. A péntek este kezdődő ünnepet azonban beárnyékolja az egyik tanár tervezett elbocsátása, így szombatra az új iskolaigazgató döntése - és egyben személ
2008. június 20. péntek 16:07 - Hírextra
Mint azt az egyik szervező, Csapiné Matos Ibolya a nyitónapon az MTI-nek elmondta, az Ifjúsági Ház mellé szervezett találkozóra minden érdeklődőt várnak, elsősorban azt a több száz egykori diákot, akik a három évtized során az intézményben végeztek, és akik közül többen osztálytalálkozót is szerveznek.

Hozzátette: azokat is szívesen látják a programokon, akik valamilyen más módon kapcsolódnak az iskolához, hisz ők is nagyon sokan vannak. Az öt évvel ezelőtti találkozón egyébként csaknem ezer egykori "drámais" üdvözölte egymást.

Pénteken este Ratkai János fotókiállításának megnyitójával kezdődnek a programok. Ezt követően egy dzsesszkoncert, majd irodalmi est várja az érdeklődőket. A zsarnokság téma köré szerveznek felolvasószínházi előadást is, amelyen közreműködik Fesztbaum Béla, a Vígszínház színésze, Rácz Attila dramaturg, a Színház és Filmművészeti Egyetem tanára, Hollmann Endre egykori "diákszínpados", valamint a gimnázium oktatói: Dózsa Erzsi, Keserű Imre és Poszler György.

Szombaton színpadra lépnek az eddig végzett osztályok: a sort a 2007-ben érettségizettek nyitják, és a tervek szerint este nyolc óra előtt adják elő tízperces műsorukat a tanulmányaikat 1978-ban befejezett egykori diákok.

Az este nyolc órára tervezett gálaműsor azonban elmarad, miután csütörtökön kiderült, hogy egy olyan ember lett az intézmény új igazgatója, aki az egyik szeretett pedagógus, Keserű Imre elbocsátását tervezi - mutatott rá Csapiné Matos Ibolya. Mint mondta, az új igazgató kinevezését szakmai okok miatt sem a nevelőtestület, sem pedig független szakmai szervezetek nem támogatták.

Hozzátette: Keserű Imre tervezett elbocsátása és az új igazgató személye elleni tiltakozásuknak - az interneten indított petíció mellett - egy demonstrációval is hangot kívánnak adni, amelyet szombaton fél tizenkettőre hirdettek meg a szervezők.
Csapiné Matos Ibolya megjegyezte: abban bíznak, hogy országos szinten is fel tudják hívni akciójukkal a figyelmet a kialakult helyzetre, és talán így el tudják érni, hogy megváltozzon a döntés.

A gála helyett lesz ugyan program a színpadon, de ez már nem ünneplés, hanem közös emlékezés lesz a korábbi évekre - tette hozzá a szervező.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását