2024. április 19. - Emma

Forródrót a szecsuani segélyszállítmányokról

Ingyen hívható telefonszámot hoztak létre a kínai hatóságok annak érdekében, hogy a szecsuani (Sichuan) földrengés sújtotta övezetben a kárenyhítésére érkezett adományokkal kapcsolatos visszaéléseket jelenteni lehessen.
2008. június 20. péntek 07:32 - Hírextra
A május 12-i, pusztító erejű természeti katasztrófa után érkezett kormányzati segélyalapok és a különböző felajánlások összértéke már meghaladja a 100 milliárd jüant (mintegy 2275 milliárd forintot).

A forródrót a nap 24 órájában elérhető - közölte az Ellenőrzési Minisztérium és a Kínai Kommunista Párt (KKP) Központi Fegyelmi és Ellenőrző Bizottsága, amelyek az alárendelt szervezeteiket arra utasították, hogy minden egyes bejelentésnek járjanak utána, a vétkeseket pedig büntessék meg, hogy ezzel is erősítsék a segélyek helyes felhasználását.

A párt Szecsuan tartományi fegyelmi bizottsága és ellenőrzési osztálya eddig mintegy 41 párttagot és tisztségviselőt, köztük 8 tartományi szintű vezetőt büntetett meg a segélyalapok helytelen kezelése miatt.

Ho Kuo-csiang (He Guoqiang) a KKP Központi Fegyelmi és Ellenőrzési Bizottságának titkára korábban kijelentette, hogy gondoskodnak a segélyek "tiszta" felhasználásáról, és büntetést kapnak azok, akiket az adományok elsikkasztásán érnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását