2024. május 2. - Zsigmond

Dunington lehet a Brit Nagydíj otthona

Bernie Ecclestone, a Forma-1 első embere szerint könnyen elképzelhető, hogy a 2010-től Silverstone helyett a Donington Parkban rendezik majd a Brit Nagydíjat.
2008. június 20. péntek 11:36 - Hírextra
Az első, 1950-es Forma-1-es futamnak otthont adó silverstone-i pályával már régóta elégedetlen Ecclestone, aki februárban nyomatékosan figyelmeztette a tulajdonos Brit Autóversenyzők Klubját (BRDC), hogy a viadal kikerülhet a vb-naptárból, ha a létesítményt nem építik át, illetve ha nem hajlandóak megfizetni a piaci árat.

A BRDC, melynek jelenlegi szerződése a jövő év végén jár le a FIA-val, korábban már ígéretet tett a pálya korszerűsítésére. A rendezésért ugyanakkor nem hajlandó magasabb összeget ajánlani a mostani kontraktusban szereplő összegnél, amely Ecclestone szerint messze elmarad a piaci ártól.
"Próbáljuk megmenteni a Brit Nagydíjat, továbbra is tárgyalunk a silverstone-i rendezőkkel, de a Donington Park üzemeltetőjével is" - nyilatkozta a sportvezető. "Most úgy látom, hogy a doningtoni versenynek van nagyobb esélye."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását