2024. április 27. - Zita

Többszáz program a Múzeumok éjszakáján

Budapesten 70, vidéken pedig 160 helyszínen több száz program és kiállítás várja az érdeklődőket szombaton a Múzeumok éjszakáján, amelyet hatodik alkalommal rendeznek meg - közölte Hiller István oktatási és kulturális miniszter csütörtökön Budapesten, az
2008. június 19. csütörtök 13:21 - Hírextra
Hiller István felidézte, hogy 2003-ban az első Múzeumok éjszakáján 7500-an látogattak el a rendezvényre, míg 2007-ben már 235 ezren voltak kíváncsiak a programokra.

A miniszter az idei események közül kiemelte a budapesti Vajdahunyadvárban megrendezendő tűzfesztivált, a fagylalttörténeti kiállítást a debreceni Déri Múzeumban, az éjszakai fáklyás barangolást az egri Dobó István Vármúzeumban, a kommandós bemutatót, valamint a drog- és robbanószer kereső kutyák bemutatóját a fővárosi Rendőrség-történeti Múzeumban. Hozzátette: az érdeklődők az Aquincumi Múzeumban megismerkedhetnek a római kori szépségápolással, míg a Magyar Nemzeti Galéria panorámateraszáról, amely erre az éjszakára nyit ki, Budapest szépségeiben gyönyörködhetnek.

A miniszter a tájékoztatón megállapodást írt alá a Múzeumok éjszakájának rendezvényeit támogató Pannon Magyarország Zrt. sajtó- és információs igazgatójával, Majorosi Emesével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását