2024. március 2. - Lujza

Kalóriatáblázat az étlapokra!

Vége a felelőtlen habzsolásnak: New York városa júliustól könyörtelenül megbírságolja azokat az étteremláncokat, amelyek nem tüntetik fel a fogások kalóriáit az étlapjukon.
2008. június 19. csütörtök 11:27 - Hírextra
Az állami Étteremszövetség bíróságon támadta meg a rendelkezést, mondván az elhízás elleni küzdelem támogatására hozott törvény a vendéglátóhelyek szólásszabadsághoz való jogát sérti, amelyet az alkotmány első kiegészítése (First Amendment) biztosít minden polgár számára.
Egy fellebbviteli bíróság azonban szerdán elutasította a hatálybalépés elhalasztásának kérelmét. A vendéglátóipari csoport ugyanis azt szerette volna, hogy az alkotmányossági vizsgálat lezárása előtt ne vezessék be a rendelkezést.

Így aztán a Nagy Almában július 19-től keményen bírságolnak a menüről hiányzó kalóriaértékekért - hacsak a fellebbviteli bíróság végül a vendéglátósoknak kedvező ítéletet nem hirdet addig.
A metropolisz illetékesei mindenesetre már elküldték az idézéseket a törvénysértő éttermeknek. A rendelkezés azokra az étteremláncokra vonatkozik, amelyeknek országszerte legalább 15 étterme működik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását