2024. április 20. - Tivadar

Ismét oszlopra másztak a menekültek Debrecenben

Ismét menekültek másztak vasoszlopra Debrecenben, csütörtökön a menekülttábor két, kurd nemzetiségű török lakója választotta a követelésnek ezt a módját. Követelésüket nem teljesítették, s akár börtönbe is kerülhetnek - tudta meg a helyszínen az MTI.
2008. június 19. csütörtök 16:18 - Hírextra
Tóth Ferenc rendőr őrnagy, a debreceni rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta: a menekültek egy nagyfeszültségű vezetékeket tartó oszlopra másztak fel, menekültjogi státuszt és utazáshoz szükséges dokumentumokat követelve.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal ezúttal megtagadta a követelések teljesítését, s a kurdok több mint kétórás tárgyalás után lemásztak az oszlopról.

A múlt héten afgán menekültek másztak fel a befogadó állomáson lévő átjátszó toronyra, akkor követeléseiket - személyi okmányok az utazáshoz - még teljesítették, most azonban a hatóságok már nem engedtek a zsarolásnak.

Tóth Ferenc szerint lényeges különbség a két eset között, hogy ezúttal nem csak saját testi épségüket veszélyeztették az oszlopra mászó menekültek, hanem akciójuk nyomán egy egész városrész - Debrecen keleti része, a Nagyállomás, valamint Létavértes - maradhatott volna áram nélkül.
Felvetődött ugyanis a magasfeszültségű vezeték áramtalanítása is, nehogy áramütés érje őket, illetve nehogy leessenek. Erre végül is nem került sor. Miután a menekültek lemásztak, a mentők vizsgálatra vitték őket.

Tóth Ferenc őrnagy közölte: ezt követően előállítják az érintetteket, s közérdekű üzem működésének megzavarásának gyanúja miatt indítanak ellenük eljárást, ennek a büntetési tétele öt év börtön is lehet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását