2024. április 24. - György

Guinness-rekordkísérletre készül Nick Árpád

Két busz közé áll és a jobbra, valamint balra induló járműveket kötéllel tartja vissza - amíg bírja - Nick Árpád erőművész, sportoló, aki a BKV Zrt. szombati rendezvényének keretében a Műjégpályán délután fél háromkor tartja Guinness-rekordkísérletét.
2008. június 19. csütörtök 16:15 - Hírextra
Tulajdonképpen a rekordkísérlet a középkori kivégzésekre hasonlít, amikor lovakkal próbálták az embert szétszakítani - mondta a távirati irodának Nick Árpád. A sportoló arról vált híressé, hogy fogaival húzott el hatalmas méretű mozdítható tárgyakat. A legnagyobbat, egy 309 tonnás kompot 2004-ben - amellyel Guinness-rekorder lett - álló helyzetből mozdított meg fogaival, majd hat méteren keresztül húzta a Balatonon.

Az erőművész háromszor került be a Guinness Rekordok Könyvébe, legutóbb tavaly, amikor több mint öt méterre húzta el a világ leghosszabb villamosát, a Combinót, szintén a fogaival.
Idén azonban másféle erőpróbára készül az erőművész. "A két autóbuszt most nem tolom, nem húzom, hanem az erőmmel visszatartom. Beállok közéjük és a járművek megpróbálnak elmenni, ám ameddig az erőm engedi, addig visszatartom őket és a járművek nem fognak tudni se jobbra se balra elindulni" - mondta Nick Árpád.

A feladat nagyon veszélyes, mert ha a két sofőr nem egyforma sebességgel indul el, hanem az egyik erősebben rálép a gázpedálra, akkor izomszakadást okozhat az erőművésznek vagy kiszakíthatja a karját. "Persze azért ez nem fog megtörténni, hiszen évek óta gyakorolok, van egy kis rutinom, de tény, hogy ilyen kísérletet autóbusszal még nem próbáltam" - mondta Nick Árpád.

Rövidnek tűnik, de az erőművésznek biztosan nem lesz az, hogy egy percen át próbálja megtartani az induló autóbuszokat. Ha ez sikerül, újra bekerülhet a rekordok könyvébe Nick Árpád.

A BKV Zrt. szombaton ünnepli megalakulásának 40. évét a Városligeti Műjégpályán. Ebből az alkalomból kerül sor a rekordkísérletre délután fél háromkor, ezen kívül könnyűzenei koncertekkel, buszkiállítással - amelyen látható az első busz, amely Budapesten közlekedett és a legújabbak is -, várják az érdeklődőket, a gyerekek pedig kézművesprogramokon vehetnek részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását