2024. május 3. - Tímea, Irma

Nézőcsúcsot döntöttek tegnap

Hozzávetőleg hatszázezer osztrák és német futballrajongó követte nyomon a két ország csapatának hétfő esti, Európa-bajnoki összecsapását az ausztriai nyilvános helyeken, a szurkolózónákban és az óriáskivetítők előtt.
2008. június 17. kedd 14:23 - Hírextra
Csupán a fővárosban, Bécsben kétszázezren tolongtak az utcákon és a kijelölt övezetekben.
A hatalmas tömeg ellenére - miként azt az osztrák kormány Eb-koordinátora, Heinz Palme keddi sajtóértekezletén elmondta - biztonsági szempontból viszonylag nyugodtan telt el a nap.

A fővárosban csupán 23 kihágást elkövető személyt állítottak elő: 21 verekedő osztrák drukkert, illetve egy-egy német és lengyel szurkolót. Klagenfurtban pedig mintegy 15-20 horvát petárdákkal dobált meg egy ötvenfős lengyel csoportot, de a rendőrség még időben megfékezte az indulatokat, és elejét vette a dulakodásnak.

Viszonylag sok dolguk akadt viszont a bécsi mentőknek. Hétfőn összesen 26 személyt kellett kórházba szállítaniuk, közülük 19-et a Ring mentén, a városháza (Rathausplatz) és a Hősök tere (Heldenplatz) között kiépített szurkolózónából. Ott lett rosszul az a húszéves osztrák lány is, akit szív- és keringési elégtelenség miatt bevittek ugyan az Általános Kórházba (AKH), de az életét már nem tudták megmenteni.

A tömeg irdatlan mennyiségű szemetet hagyott maga után. A fővárosi köztisztasági hivatal emberei mintegy 32 tonna hulladékot gyűjtöttek be és szállítottak el keddre virradóra a Ring menti szurkolózónából - csaknem annyit, mint az Eb első két napján együttvéve.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását