2022. augusztus 16. - Ábrahám

Mintaférj olasz csendőrök

Egy olasz csendőr nem tarthat fenn házasságon kívüli kapcsolatot, mert minden körülmények között példamutató magatartást kell tanúsítania és nem hozhat szégyent a fegyveres erőkre - így döntött az olasz semmitőszék.
2008. június 17. kedd 10:10 - Hírextra

A legfőbb olasz igazságszolgáltatási fórum helyben hagyta azt a négyhónapos elzárásról szóló ítéletet, amelyet a nápolyi katonai fellebbviteli bíróság mondott ki "szitkok" és "súlyos fenyegetések" címén Rosario B. törzsőrmesterre.

A tiszthelyettes ugyanis szembeszegült elöljárójával, Nicolo C. hadnaggyal, aki felszólította őt: hagyjon fel a szeretőjével való találkákkal. A nős törzsőrmesternek ugyanis tartós viszonya volt egy Salerno környéki férjes asszonnyal.

Rosario B. a felszólítást annyira zokon vette, hogy előbb "hazugnak, aljasnak és tolvajnak" nevezte felettesét, majd rá akarta borítani íróasztalát.

A semmitőszék bírái úgy ítélték meg, hogy a hadnagynak joga volt "példás magaviseletet" követelni a törzsőrmestertől, és ugyancsak legitim kötelessége arra vigyázni, hogy semmilyen házasságtörés ne hozzon szégyent a rábízott alakulatra.

Az elsőfokú nápolyi katonai törvényszék még felmentette a tiszthelyettest arra hivatkozva, hogy "a szívügyek magánügyek és kívül esnek a szolgálaton", éppen ezért elöljárója nem illetékes annak elbírálásában.Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását