2024. május 5. - Györgyi

Apácának öltözött férfiak csapták be az érseket

San Francisco érseke bocsánatot kért a város katolikus hívőitől, amiért egy átverés áldozataként úrvacsorában részesített két apácának öltözött homoszexuális férfit.
2007. október 18. csütörtök 14:20 - Hírextra

George Niederauer az egyházmegye honlapján vallotta meg, hogy hibázott, amikor az október 7-i vasárnapi misén megáldoztatta a két férfit, akik a Sisters of Perpetual Indulgence (örök megbocsátás nővérei) elnevezésű csoporthoz tartoztak. A katolikus főpap arra hivatkozott, hogy megtévesztette őt az apácákéhoz hasonló öltözék.

A csoportot - amely ma már világszerte több száz tagot számlál - 1979-ben hozta létre a San Franciscó-i homoszexuális közösség, hogy felhívják a figyelmet az egyház hibáira, valamint olyan kérdésekre, mint az AIDS-esek kezelése és a homoszexuálisok jogai. Radikálisan szatirikus akcióik mellett jelentős összegeket gyűjtenek jótékonysági célokra.

A püspök írása szerint a Sisters tagjainak megjelenése és nyilvános viselkedése mélyen sérti az apácákat és mindazt az áldozatot, amit évszázadok óta hoztak az egyház szolgálatában.

A levél megjelentetésére azt követően került sor, hogy a Sisters aktivistái feltették a miséről készített fotókat a YouTube videomegosztóra, és az eset felháborodást keltett a város konzervatív katolikusainak körében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását