2024. április 29. - Péter

Gyurcsány Fodorral egyezkedne

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egyeztetést kezdeményez Fodor Gáborral, az SZDSZ elnökével a következő két év politikájáról - jelentette be Daróczi Dávid kormányszóvivő kedden Budapesten újságíróknak, miután a kormányfő beszédet mondott az MSZP-frakció ül
2008. június 17. kedd 13:21 - Hírextra

Gyurcsány Ferenc mellett egyeztetést kezdeményez Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, illetve Veres János pénzügyminiszter is a gazdasági szféra szereplőivel, valamint Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter a társadalmi partnerekkel - közölte a szóvivő.
Daróczi Dávid az SZDSZ-szel való egyeztetésről azt mondta: egyeztetni kell a programokról, ha lesz olyan, amit mind a két párt támogat, előre lehet lépni, és meg lehet beszélni, hogyan valósítsák meg azt.

Kérdésre válaszolva hozzátette: ha és amennyiben ez lehetséges, és koalíciót köt egymással kettő vagy több párt, akkor annak a részleteiről is meg kell állapodni melyik tárcát ki vezesse.
"Szó nincs a miniszterelnök személyéről. Programokról, Magyarországról van szó, arról, hogyan lehet erősíteni Magyarországot" - fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy az egyeztetésen Gyurcsány Ferenc pártelnökként vagy miniszterelnökként vesz részt, Daróczi Dávid elmondta, "Gyurcsány Ferenc egy ember, aki a Magyar Köztársaság miniszterelnöke és a Magyar Szocialista Párt elnöke, egy, oszthatatlan, egységes személy".

A kormányszóvivő a miniszterelnök a frakció zárt ülésén elmondott beszédéről közölte, a mintegy egyórás előadásban Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy az elmúlt két év politikáját alapvetően eredményesnek tartja, a költségvetés egyensúlyi pályára állt, csökken az államháztartás hiánya.
Hozzátette: ezek az eredmények lehetővé tették, hogy a kormány a következő két évben másmilyen politikát folytasson, amelynek a hangsúlya a gazdaság fejlesztésére tevődik.

Mint mondta, ennek a kereteiről kezdődnek az egyeztetések. Hozzáfűzte, nem konkrét elképzelésekről beszélnek a frakcióülésen, hanem a következő két év kereteiről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását