2024. április 27. - Zita

Pólórandi

Az ötkarikás felkészülés jegyében Románia legjobbjaival játszik a héten két alkalommal is barátságos mérkőzést az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott.
2008. június 16. hétfő 15:48 - Hírextra
Kemény Dénes együttese előbb csütörtökön (19 órától) Nagyváradon vendégeskedik, majd másnap este (18 ó) már itthoni medencében, Szolnokon találkozik a két gárda. A románok ugyan nem jutottak ki a pekingi játékokra, ezzel együtt igen komoly játékerőt képviselnek, s nagyon is megfelelő értékmérőül szolgálhat a szövetségi kapitány számára a két összecsapás.

A közös pólóhistória adatai szerint eddig 94-szer mérkőztek meg a felek, s a mérleg - amint azt a hétfői, margitszigeti sajtótájékoztatón Török László sajtófőnök említette - nyomasztó magyar fölényt mutat, amennyiben 6 döntetlen mellett 81 győzelemmel alig 7 vereség áll szemben. Más kérdés, hogy a Kemény-érában nem termett babér a románoknak, a legszorosabb magyar siker is legalább kétgólos volt.

Az összejövetelen, amely stílusos környezetben, a válogatott jelenlegi budapesti edzéseinek otthonául szolgáló Széchy uszoda partján zajlott, Kemény kapitány a felkészülési mérkőzések hasznáról szólva elmondta, hogy a románokkal, majd a jövő hét szerdáján az Egyesült Államok együttesével tartandó meccsek, illetve a péntektől vasárnapig a görög, a montenegrói és a német válogatottat felvonultató szombathelyi ING Kupa egyként azt szolgálják, hogy minél több játékost kipróbálva meglelje az ideális csapatot.

"Már a két magyar-román meccs is része annak a folyamatnak, amelynek célja, hogy a jelenlegi 18 játékosomból a legjobb 13-at válasszam ki a pekingi olimpiára" - hangsúlyozta a kapitány. A július 4. és 13. között esedékes málagai Európa-bajnokságra is kitérve, hozzátette, hogy az optimális összetételű olimpiai együttes kiválasztása és véglegesítése már csak azért is kényes feladat, mert az Eb 7-8 mérkőzésén nem lehet változtatni, utána pedig még kevésbé könnyű a csapatba bárkit is visszaépíteni. A keret május 26-a óta tartó olimpiai felkészüléséről annyit árult el, hogy a fiúk az eddigi nagy terhelés miatt igen fáradtak, de a hangulat jó, s mindenki motivált.
"Nyilvánvalóan nem a románok elleni két mérkőzésre készülünk most, de meg fogjuk becsülni a lelátó közönségét mindkét színhelyen, Nagyváradon és Szolnokon egyaránt" - fogalmazott Kemény Dénes.

Az itteni meccs gazdája, a Szolnoki Főiskola SC részéről a kiváló játékos, a klub ügyvezető igazgatói tisztét is ellátó Mohi Zoltán elmondta, hogy "emberemlékezet" óta most először lép fel ismét a magyar válogatott náluk. Nagy érdeklődés előzi meg a meccset, amelyet nem az ob I-ben maradásért küzdő csapat otthonában, hanem a Tiszaligeti Strand és Termálfürdő medencéjében rendeznek meg.

A sajtótájékoztatót annak a megállapodásnak az aláírása zárta, amelyet a szövetség a MOL-lal kötött a férfiválogatott támogatásáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását