2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Harc a házasságkötő-termi helyekért

A dél-kínai Sencsen (Shenzhen)városában is megkezdődött a harc az augusztus nyolcadikai házasságkötő-termi helyekért: a rendkívül szerencsésnek tekintett napon egyre több pár szeretné kimondani a boldogító igent.
2008. június 16. hétfő 08:44 - Hírextra
Kínában a 8-as számot a jólét, a gazdagság és a gyarapodás számának tartják, ezért a pekingi olimpia szervezői a nyitóünnepség kezdetét is 2008. augusztus (nyolcadik hónap) 8-ra, helyi idő szerint este nyolc óra nyolc percre időzítették.

A sencseni anyakönyvi hivatalok internetes foglalási rendszerét a nagyszámú érdeklődés miatt sokan csak több órás próbálkozás után érték el. Az egy napra bejegyzett házasságkötések hivatalonként azonban nem haladhatják meg a hatvanat, így akinek sikerül időpontot találnia, már nem csak a különleges dátum miatt érezheti magát szerencsésnek.

A házasulandók szerint az idei augusztus nyolcadika ráadásul a kínai holdnaptár hetedik hónap 8-ik napjára esik, ilyem kedvező egybeesés pedig ritkán fordul elő.

Pekingben korábban az a hír járta, hogy az olimpia nyitónapján a házasságkötő-termek zárva tartanak, ezt azonban a helyi lakosságszolgálati iroda szóvivője azzal cáfolta meg, hogy a pároknak bármelyik hétköznap jogukban áll házasságot kötni.

Pontban egy évvel a pekingi ötkarikás játékok előtt 3390 pár házasságát jegyezték be Kína-szerte, az anyakönyvezetők idén augusztusban házassági rekordra számítanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását