2024. április 29. - Péter

Gyurcsány szarajevói pazarlása

A Fidesz országgyűlési frakciójának számításai szerint egy kis odafigyeléssel és szervezéssel felére lehetett volna csökkenteni Gyurcsány Ferenc miniszterelnök "csütörtöki pazarlásának" költségét - mondta Ágh Péter képviselő szombati budapesti sajtótájéko
2008. június 14. szombat 16:52 - Hírextra

Az ellenzéki párt képviselőjének meglátása szerint a Miniszterelnöki Hivatalban lévő fizetett emberek dolga lett volna erre odafigyelni. Mint elmondta: elég felkeresni a Malév honlapját, hogy látni lehessen, fejenként 71 ezer forintba kerül a szarajevói repülőjegy a nemzeti légitársaság járatán, Gyurcsány Ferenc és két kísérője pedig még aznap Münchenen keresztül vissza tudott volna jutni Budapestre, együttesen 627 ezer forintért.

Hozzáfűzte: a delegáció 16 tagja a visszaútig, fejenként 50 ezer forintos elhelyezési költségért, még Bosznia-Hercegovina fővárosában maradhatott volna.
Ágh Péter meglátása szerint az "elherdált milliárdokat" nézve ez az összeg semminek tűnik, de rossz szemléletet fejez ki, különösen annak tükrében, hogy a statisztikai hivatal adatai szerint

Magyarországon 270 ezer ember él kevesebb mint havi 25 ezer forintból.

A képviselő kitért arra is, hogyha igaz, amit a miniszterelnök május 1-jén mondott, vagyis hogy védi a nyugdíjasokat, akkor ne pazaroljon ennyit, a kiutazottak személyenkénti költségére vetítve egy kisnyugdíjas évi megélhetését.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását