2024. május 16. - Mózes, Botond

Az UEFA cáfol

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) cáfolja, hogy megkereste volna a spanyol szövetséget, hogy ugorjon be az ukránok, illetve a lengyelek helyett a 2012-es Európa-bajnokság megrendezésére.
2008. június 14. szombat 18:12 - Hírextra

Az ABC spanyol lap úgy tudja, Michel Platini, az UEFA elnöke beszélt Angel Maria Villarral, hogy a spanyolok képesek lennének-e otthont adni a tornának, ha az ukránoktól, illetve a lengyelektől az előkészületek jelentős csúszása miatt el kellene venni a rendezés jogát.

"Abszolút semmit sem tudok az ilyen jellegű találkozóról" - jelentette ki William Gaillard, az UEFA kommunikációs igazgatója a bécsi sajtótájékoztatón. "A 2012-es Eb-vel kapcsolatban sok történet létezik, de akkor foglalkozunk az üggyel, amikor az elnök júliusban a helyszínen megtekinti az előkészületeket."

Az ukrán szövetség egyik, nevének elhallgatását kérő elöljárója csütörtökön jelezte: az országtól elvehetik a rendezést, mert a 80 ezres kijevi Olimpiai Stadion rekonstrukciójára kiírt pályázat nyertese, egy tajvani cég képtelen tartani a határidőket. Viktor Juscsenko államfő, az ukrán szervezőbizottság elnöke szerdára ígért végleges döntést, írnak-e ki újabb tendert.

A 2012-es Eb-re a lengyelek és ukránok mellett a magyarok a horvátokkal, valamint az olaszok pályáztak. Az olaszok és a spanyolok szintén jelezték - akárcsak az idei kontinensviadal megrendezéséről lemaradt skótok -, hogy szükség esetén vállalnák a beugró szerepét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását