2024. április 29. - Péter

Társulatát méltatta a leköszönő színigazgató

Korszakzárónak nevezte az idei évadzáró ülést Znamenák István, a kaposvári Csiky Gergely Színház egy évad után leköszönő igazgatója a pénteki társulati ülésen. Embertelen munkát végzett a társulat az elmúlt évadban, "megpróbáltuk a lehetetlent, és sikerül
2008. június 13. péntek 17:33 - Hírextra

"Támasztottak egy igényt: legyünk igénytelenek! De mi nem lettünk azok, és ezután se legyünk!"- szólt kollégáihoz a hónap végéig még a társulat élén álló színész-rendező.
      

"Az évadot, s ezzel a harminc évet, amit kaposvári színháznak hívtak, ezennel bezárom" - fejezte be rövid, visszafogottan feszült hangvételű beszédét Znamenák István.
    

A hónap végén leköszönő direktort tavaly, a másodjára kiírt pályázaton egy évre bízta meg a fenntartó kaposvári önkormányzat közgyűlése a színház vezetésével. Július elsejétől öt évre szóló kinevezéssel Schwajda György író-dramaturg-rendező, az új Nemzeti Színház első igazgatója veszi át a helyét. Ő korábban már találkozott a társulattal, ám pénteken nem vett részt az évadzárón.
   

 A kaposvári önkormányzat képviseletében Farkas Edit aljegyző köszönte meg a társulat munkáját és kívánt sok sikert a jövőhöz.
   

 Znamenák István végül ismertette az új évad műsorát, ami Szörényi Levente és Bródy János rockoperájával, az István, a király jubileumi produkciójának vendégszereplésével indul.
    

A kaposvári színházban a 2007/08-as évadban 288 előadást játszottak, több mint 97 ezer néző előtt. A felnőtt, ifjúsági és gyermek bérletesek száma csaknem 23 ezer volt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását