2024. április 28. - Valéria

Romániával sem bírtak az olaszok

A világbajnok Olaszország 1-1-es döntetlent játszott Romániával a labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának 2. fordulójában. Adrian Mutu az 55. percben szerzett vezetést a románoknak, de egy perccel később már egyenlített Christian Panucci. Mutu a 81. per
2008. június 13. péntek 20:01 - Hírextra
Ezzel az olaszok nehéz helyzetbe kerültek, mert csak úgy juthatnak tovább, ha a többi mérkőzésen számukra kedvező eredmény születik. A románok ugyanakkor negyeddöntősök, amennyiben az utolsó körben legyőzik a hollandokat.

C csoport, 2. forduló:

Olaszország-Románia 1-1 (0-0)

Zürich, 31 ezer néző, v.: Tom Henning Övrebö

gólszerzők: Panucci (56.), illetve Mutu (55.)

sárga lap: Pirlo (61.), De Rossi (92.), illetve Mutu (43.), Chivu (57.), Goian (73.)

Olaszország:

Gianluigi Buffon - Gianluca Zambrotta, Giorgio Chiellini, Christian Panucci, Fabio Grosso - Daniele De Rossi, Andrea Pirlo, Simone Perrotta (Antonio Cassano, 57.) - Mauro Camoranesi (Massimo Ambrosini, 85.), Alessandro Del Piero (Fabio Quagliarella, 77.) - Luca Toni

Románia:

Bogdan Lobont - Cosmin Contra, Dorin Goian, Gabriel Tamas, Razvan Rat - Cristian Chivu, Paul Codrea, Mirel Radoi (Nicolae Dica, 25.), Florentin Petre (Banel Nicolita, 60.) - Adrian Mutu (Razvan Cocis, 88.), Daniel Niculae

I. félidő:

15. perc: Codrea ugratta ki gyönyörűen Mutut, aki óriási ziccerben Buffonba lőtte a labdát.

20. perc: Chivu 25 méteres, bal alsó sarok felé tartó szabadrúgása megpattant Panuccin, s így a labda a jobb kapufára vágódott.

39-41. perc: jobbról középre ívelt labdát Toni fejelte le Perrottának, de Codrea az utolsó pillanatban hatalmasat mentett. Az ezt követő három szöglet után Lobont védett mindannyiszor bravúrral: előbb bal alsó, aztán a jobb felső, végül a jobb alsó sarok elől ütötte az alapvonalon túlra a labdát.

II. félidő:

55. perc: egy Mutu felé szálló, pontatlan előreívelést Zambrotta szerette volna hazafejelni, de Mutu lecsapott rá mielőtt Buffon odaért volna és egyből a keresztléc alá vágta (0-1).

56. perc: bal oldali szögletet követően Chiellini a hosszú sarokról visszafejelte a labdát a rövid oldalon álló Panuccinak, aki két lépésről az üres kapuba helyezett (1-1).

80-81. perc: bal oldali szöglet után Panucci lerántotta Niculaét, de a megítélt büntetőt Mutu kihagyta: a kapu bal oldalába tartó lövést Buffon kivédte.

Ahogy azt Roberto Donadoni szövetségi kapitány ígérte, az olaszok alaposan átalakított csapata nagy offenzívával nyitott, a románok erejét felemésztette a védekezés, de igazán nagy védést nem kellett bemutatnia Lobontnak. Negyedóra elteltével csökkent a nyomás és a románok távoli lövésekkel komoly veszélyt jelentettek Buffon kapujára, egy ízben csak a kapufa mentett. A hajrá ismét a világbajnok együttesé volt, Lobont több bravúrja kellett, hogy az eredmény ne változzon, illetve egyszer a játékvezető "segítette ki", amikor les címén - tévesen - érvénytelenítette Toni fejesgólját.

A folytatásra visszavettek a csapatok a tempóból, mégis ekkor születtek gólok: előbb Zambrotta kapitális hibáját Mutu használta ki, majd szögletet követően Panucci azonnal egyenlített. A gólváltástól ismét felélénkült a mérkőzés, az olaszok meddő mezőnyfölényben futballoztak, de csak a hajrában akadtak helyzeteik, ekkor azonban Lobont rendre bravúrral mentett, így maradt a pontosztozkodás a jó iramú és színvonalas találkozón.

A 25. percben súlyos sérülést szenvedett a románok középpályása, Mirel Radoi, aki összefejelt saját csapattársával, Razvan Rattal. A játékost hordágyon kellett levinni a pályáról és később kiderült, eltört az orra, megsérült a szeme és meg kell műteni.

később:

Hollandia-Franciaország, Bern 20:45 ó

1. forduló:
Románia-Franciaország 0-0
Hollandia-Olaszország 3-0 (2-0)

3. forduló:

kedd:

Franciaország-Olaszország, Zürich 20:45
Hollandia-Románia, Bern 20:45

A csoport állása:

1. Hollandia 1 1 - - 3-0 3 pont
2. Románia 2 - 2 - 1-1 2
3. Franciaország 1 - 1 - 0-0 1
4. Olaszország 2 - 1 1 1-4 1
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását