2024. április 27. - Zita

Gyümölcsautomatát a brüsszeli iskolákba

Iskolagyümölcs-programjának keretében az Európai Bizottság szeretné elérni, hogy az EU-tagországokban az iskolákból kikerüljenek az édességeket és kevésbé egészséges termékeket árusító automaták, és helyüket gyümölcskínáló alkalmatosságok vegyék át.
2008. június 13. péntek 09:29 - Hírextra
Az unióban éve óta folyik a gondolkodás az összes országot érintő iskolagyümölcs-program bevezetéséről. Magyarország ennek mindvégig lelkes támogatója volt, az iskolaalma-programmal a lehetőségek bemérésére alkalmas nemzeti tesztet is végrehajtott.

Mariann Fischer Boel agrárbiztos júliusban ismerteti hivatalos javaslatát a témában, és a rendszer a 2009-ben kezdődő iskolaévtől léphet életbe. Az EU évi összesen 90 millió euróval támogathatja az iskolagyümölcs-programot.

A bizottság adatai szerint az EU-tagországok nagyobbik hányadában a lakosság nem fogyaszt elegendő gyümölcsöt. Tavalyelőtti adatok szerint csak nyolc EU-tagállam (Görögország, Dánia, Hollandia, Ciprus, Portugália, Spanyolország, Franciaország, Olaszország) éri el az Egészségügyi Világszervezet (WHO) javasolta napi 400 grammos mennyiséget gyümölcs- és zöldségfogyasztásban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását