2024. május 3. - Tímea, Irma

Újabb kvalifikációk az Olimpiára

Balogh Gábor, Horváth Viktor, Vörös Zsuzsanna és Gyenesei Leila vehet részt a pekingi olimpia öttusaversenyében. Erről a szakvezetők előterjesztésére a hazai szövetség (MÖSZ) elnöksége döntött szerdán.
2008. június 12. csütörtök 06:45 - Hírextra
A férfiaknál öt magyar öttusázó - Balogh és Horváth mellett Tibolya Péter, Németh Róbert és Fülep Sándor - szerzett kvótát, de mivel nemzetenként csak két fő nevezhető, választani kellett.

Pálvölgyi Miklós az MTI-nek úgy indokolta döntését, hogy az eddigi eredmények alapján Baloghban és Horváthban rejlik a legtöbb lehetőség, ráadásul Németh sérült volt, nem is válogatózott, Tibolya elmaradt a tavalyi teljesítményétől, a világranglistás helyezése alapján számításba vehető Fülepnek pedig összességében, az elmúlt éveket tekintve rosszabb eredményei voltak, mint Baloghnak és Horváthnak. Utóbbi ugyan a múlt kedden véget ért budapesti világbajnokságon megsérült - részleges izomszakadása volt a jobb vádlijában -, de a szakvezető szerint állapota szépen javul.

A nőknél a címvédő Vörös tavaly, a rigai Eb-n, Gyenesei pedig a világranglistáról jutott kvótához.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását