2024. április 25. - Márk

Elhunyt az alapító polgárőr

Elhunyt Zsombor György, a polgárőr mozgalom alapító tagja, a budapesti szövetség tiszteletbeli elnöke kedden - közölte a testület sajtófőnöke az MTI-vel.
2008. június 11. szerda 08:16 - Hírextra
Zsombor György, aki egyben az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke, hosszú és súlyos betegség után, 56 éves korában halt meg - mondta el Szántó Gábor, az Országos Polgárőr Szövetség sajtófőnöke, aki szerint a szakember halálával pótolhatatlan veszteség érte a polgárőr mozgalmat.

Felidézte, hogy Zsombor György volt az első, aki 1988-ban polgárőr szervezetet hozott létre, Nagytétényi Védegylet néven, és ő alapította 13 évvel ezelőtt a Polgárőr Magazint is.

1991-ben alakult meg az Országos Polgárőr Szövetség, Zsombor Györgyöt akkor választották a szervezet budapesti testületének elnökévé. Másfél éve mondott le erről a posztjáról, ám az országos szövetség alelnökeként tovább tevékenykedett; még hétfőn is dolgozott hivatalában - mondta el Szántó Gábor.

Zsombor Györgyöt az országos szövetség saját halottjának tekinti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását