2024. május 3. - Tímea, Irma

A beígért 0 helyett 11 milliárdos hiány a BKV-nál

Az év végére ígért nullszaldós működési eredménnyel szemben a 11 milliárd forintos hiány lesz a valóság a BKV-nál - írja a Magyar Hírlap. Ezt a társaság gazdasági vezérigazgató-helyettese jelentette be a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottságában.
2008. június 11. szerda 10:42 - Hírextra

Tóth Norbert ezzel végleg leszámolt az Antal Attila vezérigazgató 2007-es hivatalba lépésekor vázolt illúzióval, hogy két év alatt szanálja a cég működési veszteségeit. Sőt, a vezérigazgató-helyettes tovább árnyalta a baljós képet: ősszel négy és fél milliárd forint hitelfelvételre kényszerülhet a cég. A cégvezető elismerte, hogy az adósságspirált nem képesek megállítani, miközben a cég saját tőkéje a jegyzett tőke alá süllyed.

A BKV idei üzleti tervének elfogadásakor ellenzéki felvetésre derült ki, hogy a 4-es metróra előirányzott 74 milliárd forintból csak 44-et használtak fel. Hutiray Gyula (Fidesz) szerint ez jól mutatja a BKV által vezényelt metróépítés hatékonyságát. A BKV az idén lecseréli a pénztárgépeit, erre 320 milliót különített el. A komplex informatikai rendszerrel telepített berendezések nem lesznek olcsók, a tervezet szerint egy gép 2,6 millióba kerülhet.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását