2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

MSZP: fekvőrendőrt a zebrákhoz!

Fekvőrendőr építését javasolja a lámpákkal nem védett zebrák elé Hegyi Gyula szocialista európai parlamenti (EP) képviselő, aki javaslatát hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón ismertette.
2008. augusztus 18. hétfő 11:58 - Hírextra
A sebességcsillapítók építését először az iskolák, a kórházak, a közintézmények közelébe lévő, nagy forgalmú utakon található gyalogátkelőhelyeknél kellene kezdeni, ott, ahol korábban már történt baleset - közölte a képviselő.

Hegyi Gyula szerint a fekvőrendőröknek autóbarátnak is kellene lenniük: ne érhesse kár azt a járművet, amely maximum 30 kilométer/órás sebességgel halad át a sebességcsillapítón.
Hozzátette: javaslata mind a gyalogosok, mind az autósok érdekét szolgálja.

Az EP-képviselő elmondta: Magyarországon a halálos közúti balesetek aránya közel kétszerese a nyugat-európai átlagnak, és jelentős számú gyalogost és kerékpárost gázolnak el.

Hegyi Gyula kérdésre válaszolva példaként említette, hogy a holland és a belga városok mellékutcáiban általában 20 kilométer/órás sebességkorlátozás és rengeteg fekvőrendőr van.
Olyan utcabútorok is vannak, amelyek miatt gyakorlatilag szlalomozniuk kell az autósoknak a lakott területeken - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását