2024. április 25. - Márk

Fodor visszahívná Tölgyessyt és TGM-et

A liberálisok új elnöke visszahívná pártjába az SZDSZ meghatározó politikusait, köztük Bauer Tamást, Kis Jánost, Tölgyessy Pétert, Tamás Gáspár Miklóst és Hack Pétert. Fodor Gábor az ATV Pont 7 című vasárnap esti műsorában arról is beszélt, hogy az ultimá
2008. június 9. hétfő 07:08 - Hírextra
Az SZDSZ szombaton megválasztott elnöke úgy fogalmazott, kísérletet tesz a több évtizedes sebek begyógyítására. Mint mondta, feltett szándéka, hogy az elkövetkezendő hetekben felkeresi mindazokat, akik az SZDSZ-t elhagyták, s valaha meghatározó személyiségei voltak a pártnak. Szeretném világossá tenni a számukra, hogy "nyitva az ajtó" - hangoztatta.

Megjegyezte ugyanakkor, naivitás lenne azt hinni, hogy sokan visszatérnek majd, ám szerinte "egy rendes kapcsolat" kialakítása velük elengedhetetlen. A liberálisok új elnöke közölte azt is: van már terve, elképzelése Kóka János jövőbeni pártbeli szerepével kapcsolatban, ám ezekről egyelőre nem kívánt nyilatkozni. Jelezte ugyanakkor: elődje "fontos feladatra" és "hasonló gesztusra számíthat", mint amit ő kapott tőle, amikor környezetvédelmi miniszteri jelölését biztosította.
Arra a felvetésre, hogy eddig, hagyományosan mindig a párt elnöke volt egyben a frakció vezetője is, Fodor Gábor azt mondta: "gondolkodjunk el ezen".

A kérdésre, hogyan fér össze az ellenzéki SZDSZ szerepével az, hogy a pártjuk holdudvarához tartozó személyek a koalíciós válás után is az állami cégek igazgatótanácsaiban, felügyelőbizottságaiban ülnek, azt mondta: nem ál-, és nem is félig ellenzéki SZDSZ-t képzel el.
"Az ellenzéki párt természetes módon nincs ott ezeken a helyeken" - jelentette ki. Hozzátette ugyanakkor, sok olyan emberük van ezeken a posztokon, akik szakmailag rendkívül rátermettek, ezért esetükben "az adott helyzetet kell majd mérlegelni".

A liberálisok jövőjével összefüggésben azt is hangoztatta, hogy az SZDSZ-nek stílusban is változnia kell. A kisebbségi kormányzással összefüggésben azt közölte: élni kíván az SZDSZ kulcsszereplős helyzetével, de visszaélni ezzel nem szabad. Az SZDSZ megerősödésének esélyeire utaló kérdésekre azt mondta: most más a helyzet, mint egy évvel korábban, amikor az 5-10 százalék közötti eredmény elérése még reális volt. Mint mondta, ma a liberális párt célja az, hogy az öt százalék fölé kerüljön.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását