2024. április 19. - Emma

Rendvédelmi képzés a gimnáziumban

Rendvédelmi képzésről kötött együttműködési megállapodást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, a kunszentmiklósi önkormányzat és a helyi szakközépiskola - írta hétfői számában a Petőfi Népe.
2008. június 9. hétfő 11:30 - Hírextra
A négyéves tanulmányi idő után a Virág Gedeon szakközépiskolában gimnáziumi tantervre épülő érettségivel zárul a képzés. Az érettségit a rendészeti szakközépiskolák beszámítják a tiszthelyettesek kétéves képzésének elméleti felvételi vizsgájába, illetve az a Rendőrtiszti Főiskolára jelentkezőknek pontokat jelent - olvasható a cikkben.

A lap beszámolt arról: Bács-Kiskunban aggasztóan csökken a szolgálatos rendőrök száma, 2007-ben mintegy négyszázan mentek nyugállományba és csak harminc fiatal rendőr lépett szolgálatba.

Az újság szerint az együttműködéstől azt várják a felek, hogy a helyben indult képzés után többen térnek vissza végzett rendőrként Bács-Kiskun megyébe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását