2024. március 29. - Auguszta

Szabadtéri nyári mozi Sporonban

Szabadtéri mozit alakítanak ki idén a soproni Tűztoronynál július 25-től augusztus 2-ig.A városfal melletti terasz ad helyet a programnak, amelyen az európai filmművészet két Oscar-díjas kiválósága, a magyar Szabó István és az osztrák Stefan Ruzowitzky is
2008. június 8. vasárnap 12:43 - Hírextra
Az ötletgazda tervező soproni Peiso 2005 Kkt. ügynökség ügyvezetője az MTI-nek elmondta, hogy a Tűztoronymozi a Győr-Moson-Sopron Megyei Múzeumok igazgatóságával együttműködve valósul meg.

Esténként két filmet láthat a közönség, amelyek elsősorban Ausztria és Magyarország kultúrtörténeti különlegességeit tárják a nézők elé - mondta Klaus Sommer. Klasszikusokat és az osztrák, valamint a magyar filmművészet legújabb alkotásait mutatják be, de vetítenek némafilmeket és a két ország archívumaiból ritkaságszámba menő válogatásokat is műsorra tűznek.

A programot napi tematika szerint állítják össze. Így téma lesz egyebek között az Osztrák-Magyar Monarchia, illetve a bor és a filmek kapcsolata. Az alkotások eredeti nyelven, valamint német, magyar, vagy angol feliratozással kerülnek vetítésre.

Klaus Sommer szerint Sopron ideális helyszín a két ország filmművészetéről válogatást kínáló programhoz.

A Tűztoronymozit a budapesti Osztrák Kulturális Tórum, a Magyar Mozgókép Közalapítvány, a soproni önkormányzat, továbbá a burgenlandi tartomámyi kormány és a Magyar Turizmus Zrt. támogatja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását